Konzervování v domácnosti
Popis
Publikace poskytuje potřebné informace a návody ke konzervování, zmrazování a uskladnění potravin, především ovoce a zeleniny z vlastní produkce nebo výhodně nakoupených. Publikace je určena pro domácnosti, dále pro zahrádkáře, pěstitele ovoce a zeleniny, kteří tak mohou podle osvědčených bávod výhodně zužitkovat svou úrodu. Je také určena vinařům, výrobcům ovocných vín, nealkoholických i alkoholických nápojů a také drobným podnikatelům v potravinářském oboru. Bez konzervace potravin si již neumí lidstvo život představit. Denně se s různě ošetřenými potravinami setkáváme a i v budoucnu tomu nebude jinak. Přitom je třeba v každé domácnosti uplatnit nejnovější poznatky z úchovy potravin. Je jistě mnoho ovoce a zeleniny a dalších potravin, které se zkazí a které bychom měli v jakékoliv formě uchovat a zužitkovat. Zvolením vhodné konzervační metody to lze uskutečnist. Je třeba nezbytné poznatky z úchovy potravin ulatnit v každé domácnosti. Také k tomu má přispět tato publikace.