Tato kniha prozradí čtenáři vše o původu, vůni, chuti a použití koření druhů, na jaké si jen lze vzpomenout. Přináší rovněž podrobné informace o obsažených látkách, účincích a užívání koření, mimo jiné také jako léku na nejrůznější obtíže. Lexikon doplňuje celá řada inspirativních tipů pro odvážné, ale i osvědčených receptů a rovněž receptů na klasické a exotické kořenicí směsi a omáčky
- přehledné grafické uspořádání lexikonu včetně záhlaví pro lepší orientaci v knize
- základní informace o původu a historii koření
- přehled jednotlivých druhů koření, směsí koření a kořenicích omáček a vyčerpávající informace o nich (český a latinský název, čeleď, synonyma názvu, formy použití, původ, znaky, příbuzné druhy, mytologie, lékařské využití, aroma, použití v kuchyni, nákup a skladování, zvláštní kuchyňské
tipy a recepty)
- jednoduché symboly pro rychlou informaci u každého koření (původ, jedlá část, použití)
- velké množství kvalitních barevných fotografií
- přehledná tabulka vhodných kombinací koření včetně informace, k čemu se hodí, a světová mapa zemí vyvážejících koření
- abecední rejstřík na konci knihy
Technická specifikace:
- rozměry knihy: 150 × 175 mm
- počet stran: 302
- vatovaná vazba